Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължават дъждовете над Италия

Лошото време над Апенинския полуостров продължава и днес.

В резултат на проливните дъждове в Италия свлачище отне живота на дядо и неговата внучка. Нещастието, сполетяло възрастния човек и 16-годишната му внучка, се случи недалеч от град Варезе, област Ломбардия. Част от хълм се свлича и нахлу в техния дом, където по чудо са се спасили останалите членове на семейството. Причините за случилото се разследват, тъй като има и други жилища около образувалото се свлачище, над което е построено футболно игрище.

Потресаващ пейзаж се получи и край един от кварталите на Генуа, където поток преля, отнесе стената на гробището и разпиля над 70 гроба. Продължава и издирването на изчезналия мъж след съботните порои в Генуа.

Хората са повече от ужасени от последствията от непрестанните валежи. Само за област Лигурия, според думите на нейния губернатор Клаудио Бурландо, щетите надхвърлят вече 1 милиард евро. Вицепремиерът Грациано Делрио и началникът на Гражданска защита Франко Габриели са в Генуа за обсъждане на положението. Според прогнозите ситуацията през днешния ден в Лигурия, където вали от сутринта, ще се влоши в по-късните часове от деня, за което хората са своевременно предупредени.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44