Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Родители от Добрич се обединиха срещу идеята за изплащане на детските надбавки в натура

Родители от Добрич се обявиха против идеята за изплащане на детските надбавки в натура. В писмо до президента и управляващите една от майките, Ива Ничева, написа: "Докато вие си вдигате заплатите, да родиш и отгледаш дете в България е лукс".

В различни социални мрежи родители от цялата страна се обединяват срещу изплащането на детските надбавки в натура. Петстотин родители вече са обединени около исканията в изпратенотото до президента писмо, каза Ива Ничева:

В разговорите с останалите родителите на нас ни стана ясно, че това, което искат да направят, е да спрат раждаемостта на тези, кото са превърнали майчинството в професия. Добре, но да намерят начин да спрат тяхната раждаемост. Те не могат да налагат някакви ограничения на моето дете. Какво искаме ние детски надбавки, равни за всички деца; детските надбавки да се получават от родители, които имат минимум средно образование и да са пълнолетни. Ето сега например, на една 16-годишна родилка нейната майка взема детски за самата нея, а тя взема за децата, които тя е родила. Няма логика в тази работа.

Родителите настояват още за увеличаване на социалното майчинство, отмяна на ДДС за детски храни, учебници, дрехи и лекарства. Родителите се готвят и за организиран протест в столицата.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44