Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обявиха частично бедствено положение в Пазарджик

Снимка: БГНЕС
Кметът на Пазарджик Тодор Попов обяви частично бедствено положение за територията, където река Тополница се влива в коритото на река Марица. Както вече съобщихме, заради рушащия се бряг, има опасност да бъдат залети питейните кладенци на града.

Днес и утре специалистите ще решат как точно да бъде предотвратена опасността Пазарджик да остане без вода. Едната възможност е да се направи промяна на речното корито на река Марица, а другата е да се укрепи брегът с едроломен камък. В момента там дига няма. Община Пазарджик ще отдели 200 хиляди лева от бюджета си, въпреки че отговорността за поддръжката на съоръжението е на "Напоителни системи" и ВиК. Тодор Попов заяви, че няма да допусне водна криза в Пазарджик:

Ще имаме вода, спокойно. По отношение на ефективността на всичко това трябва да се направи една сериозна ревизия в България. Всеки вика: "Няма пари". Това не може да бъде оправдание. Какво означава "Няма пари"? И аз мога да кажа: "Това не е моя работа", "Ами, съжалявам, и аз нямам пари". И какво правим тогава? Трябва да се подхожда по-отговорно, когато става въпрос за такива неща.

Проблемът ще бъде отстранен за 20 дни. За трайното му решаване обаче е необходимо е изграждането на нова дига. Затова ще бъде изготвен проект, с който ще се кандидатства за отпускането на държавни средства догодина.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44