Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Папа Франциск се обяви в защита на традиционното семейство

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Папа Франциск откри във Ватикана Международен колоквиум по въпросите на взаимното допълване между мъжа и жената. Той оповести, че през септември 2015-а година ще участва в световна среща, посветена на семейството, която ще се проведе в американския град Филаделфия.

Децата имат право да растат в семейство с баща и майка, където се създава подходяща среда за тяхното развитие, каза папа Франциск в защита на традиционното семейство, като уточни: Не трябва да се попада в идеологическите капани, защото семейството е антропологична действителност и по този начин социална и културна среда. Семейството е семейство, а не прогресивно или консервативно.

В словото си папата подчерта, че смисълът на думата "допълване" в личните взаимоотношения има широк аспект. Той обърна внимание и на факта, че в днешно време бракът е в криза, че надделява културата на временните връзки, което води до материално и духовно опустошение, определяйки ситуацията като "криза на човешката екология". Тя, от своя страна, води към редица социални проблеми, каза още папата, подчертавайки в заключение, че "семейството само по себе си е сила".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44