Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Толкова близо, толкова далече“ – живеещи в чужбина български художници представят творбите си в НДК

Снимка: Ивайло Михайлов
За трета поредна година изложбата „Толкова близо, толкова далече” събира на едно място в общ формат български творци, живеещи и творящи в различни точки по света.

Идеята на платформата допринася за популяризирането на авторите у дома, както и за формирането на разнообразен културен климат в столицата.

От 18 до 26 ноември на третия етаж в НДК ще бъдат изложени творби на 18 български автори от Европа и Северна Америка, които показват и споделят своето изкуство пред българската публика.

Изданието тази година е под патронажа на Президента на Република България г-н Росен Плевнелиев.

На 19 ноември, от 10:00 ч., в НДК ще има и дискусия под надслов „Съвременното изкуство - толкова близо, толкова далече“. Дискусията се организира от Националния дарителски фонд „13 века България “ и Асоциация за развитие на София за втора година. За участие са поканени творците, пристигнали за откриването на изложбата, изследователи, експерти и представители на институции. Ще участват д-р Тодор Чобанов, заместник-кмет на гр. София, Малина Едрева, общински съветник в Столичния общински съвет, проф. Греди Асса, изпълнителен директор на НДФ „13 века България“ и др.

Чуйте повече за изложбата в разговора на Симеон Белев с проф. Греди Асса. Чуйте как е възникнала идеята за изложбата, как да задържим младите български творци у нас, какво е посланието на изложбата към столичаните и гостите на града.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.