Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Инициатива "Коледна кошница" започва в Дупница

Инициатива "Коледна кошница" започва в Дупница. Акцията се провежда от инициативен комитет в града, а идеята се подкрепя от Общината. До касите в магазините и търговските вериги ще се поставят панери, в които хората да оставят пакети с основни храни за бедни и хора с увреждания.

Благотворителното начинание наподобява акцията "висящо кафе" от преди година-две, която обаче така и не се разгърна в страната.

Тези, които ще се включат, ще купуват от самия обект и ще оставят трайно пакетирани продукти - ориз, брашно, захар, олио, кори за баница и други. Събраните продукти ще бъдат раздадени на хора, които не получават енергийни помощи заради надвишен над допустимия доход с до 10 лева.

Кампанията ще продължи до 20-и декември. Комисия ще разпредели дарените продукти, до тяхното изчерпване.

Хората, които ще имат право да получат такива храни, вече се уточняват по списък.

Инициаторите набират и доброволци за не повече от час на ден, които ще вършат техническата работа по организацията.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44