Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кристалина Георгиева ще трябва да изготви и представи нов проектобюджет за 2015-а година

Снимка: БГНЕС
До дни заместник-председателят на Европейската комисия и комисар по бюджета Кристалина Георгиева ще трябва да изготви и представи нов проектобюджет за 2015-а година, за да може той да бъде одобрен до края на декември. В противен случай, от догодина Европейската комисия ще трябва да работи с месечни бюджети в размер на една дванадесета от тазгодишните разходи, което може да постави под въпрос плащанията за селско стопанство и за различни проекти, финансирани от Евросъюза.

До ситуацията се стигна, след като тази нощ, преди изтичането на определения по процедура краен срок, Европейският парламент и страните-членки не можаха да постигнат съгласие за размера на разходите. Евродепутатите настояваха за бюджет от 146 милиарда евро, което е с 8 на сто повече в сравнение с тази година. За повечето правителства обаче тази сума е прекалено голяма - те са склонни на увеличение от най-много 3,3 процента. Така без решение остана и проблемът с недостига на средства в тазгодишния бюджет, който вече надхвърля 20 милиарда евро.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44