Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фонд "Ин витро" ще бъде създаден в Смолян

Снимка: БГНЕС

Община Смолян планира да създаде местен фонд "Ин витро" за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми. Ръководството на Общината е провело среща с представители на фондация "Искам бебе".

Кметът Николай Мелемов ще предложи на Общинския съвет правилник или наредба за финансово подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми от Общината.

След консултации с местния парламент ще се уточнят сумите и начините за подпомагане на нуждаещите се. В общинската програма за подпомагане на двойките с репродуктивни проблеми ще бъдат включени съветници, лекари и представители от "Искам бебе".

В дните около Коледа се предвижда да бъдат организирани срещи в Смолян за благородната кауза.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44