Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петима загинаха при снежна буря в САЩ

| обновено на 19.11.14 в 17:00
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Поне петима загинаха следствие на снежните бури в Съединените щати. Близо два метра сняг се изсипаха през изминалата нощ в покрайнините на Бъфало, щата Ню Йорк. Стотици шофьори са зкъсали по пътищата, а губернаторът Андрю Куомо обяви извънредно положение в 10 области.

Историческата снежна буря в Бъфало преминава с температури от около 20 градуса под нулата по Целзий и невиждано количество сняг. След натрупаната снежна покривка от над метър и половина снощи, през днешния ден се очаква още една вълна, която да донесе допълнителни 50 сантиметра сняг.

Синоптици коментират интересния факт как бурята се е концентрирала в един определен район на Бъфало като северната част на града е била незасегната, а останалата за 48 часа се очаква да получи общо количество сняг, което по принцип се натрупва четири месеца. В щата Ню Йорк са затворени училища и е обявено извънредно положение.

Подобна ледена картина се очаква до края на седмцата. Ниски температури, близки до нулата и под нулата се очакват и в останалата част на страната, дори в южните щати като Флорида, където беше издадено предупреждение за възможни заледявания.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44