Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Повишаване на нивата на реките и райони без ток в Ловешка област

Снимка: Община Ловеч
Нивата на реките в Ловешка област са се покачили значително след падналите валежи през последното денонощие. Три пъти по-високо е то на река Осъм при Троян и два пъти в Ловеч, като е достигнало до един метър. За река Вит в Тетевен тази сутрин са измерени 132 см.
Най-много дъжд в Ловешка област е валял в районите на троянското село Черни Осъм – 34 литра на кв. м и град Априлци – 32 литра на кв. м Над 20 литра са измерени в Ловеч, Тетевен, Рибарица и Шипково.
Част от Ловеч е останал без ток тази сутрин заради аварии причинени от влошените метеорологични условия. Без ток са и селата Лесидрен и Сопот в община Угърчин, където също има прекъснати електропроводи. Там захранването трябва да бъде възстановено до 10.00 часа, съобщиха от ЧЕЗ.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44