Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Според Русия разследването на катастрофата на МН-17 не е достатъчно прозрачно

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Според Русия разследването на катастрофата на малайзийския Боинг над  Югоизточна Украйна не е достатъчно прозрачно и много въпроси относно обстоятелствата на тази трагедия остават открити. 

Русия е готова да продължи конструктивното сътрудничество с другите страни и с компетентните международни организации за изясняване на причините за този трагичен инцидент, заяви специалният представител на руското външно министерство Александър Лукашевич:

Необходими са активни и енергични действия, насочени към установяване на истинските причини за трагедията и за привличане на виновните към отговорност в съответствие с международните норми. Трябва да бъдат предприети мерки, които да изключват подобни инциденти за в бъдеще, подчерта Лукашевич. По думите му определени кръгове правят опити да използват трагедията със самолета за засилване на международното напрежение и продължаване на режима на санкции срещу Русия. В тази връзка дипломатът заяви, че Русия продължава да настоява за осигуряването на условия за независимо международно разследване на катастрофата.

Като осъди случаите на нападения срещу представители на ОССЕ в Югоизточна Украйна, Александър Лукашевич информира, че по време на предстоящата срещата на организацията в Базел на ниво външни министри, Русия ще предложи да бъде приет документ за недопускане на антиконституционните държавни преврати.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44