Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдът гледа делото срещу шофьора, който прегази 4-годишния Паоло в пешеходна зона

| обновено на 21.11.14 в 12:45
Снимка: Венелина Попова
Окръжният съд в Стара Загора гледа по съкратената процедура делото срещу Георги Сапунджиев, който на 2-ри юни прегази 4-годишния Паоло в пешеходната зона в центъра на града. Срещу 44-годишния предприемач е повдигнато обвинение за убийство по непредпазливост.

Красимир Рачев от Окръжния съд, на когото беше разпределено делото, си направи отвод и сега то се гледа от състав с председател Ива Стефанова.

Защитата поиска съкратената процедура. Ива Стефанова обяви почивка, след което ще се произнесе дали приема делото да се гледа в условията на съкратено съдебно следствие. Ако приеме, Георги Сапунджиев може да получи присъда, съкратена с 1/3 и още в това съдебно заседание. Заради условията, предвидени по закона, тази присъда може да бъде от 3 до 10 години заради утежняващото обстоятелство, че 4-годишният Паоло беше убит на пешеходна зона.

Съдът отхвърли две граждански подписки, внесени от Окръжна прокуратура и адресирани до главния прокурор с мотива, че те не са съотносими към делото и няма да допринесат за изясняването на всички обстоятелства, а изразяват единствено общественото мнение.

Стотици родители се самоорганизираха в социалната мрежа за мълчалив протест, който започне половин час преди началото на делото, пред Съдебната палата в Стара Загора. След това те влязоха и в съдебната зала, за да подкрепят морално родителите на Паоло.

Депутатът от ГЕРБ Нели Петрова, която е майката на убитата на пешеходна пътека Лора от Варна, заяви за "Хоризонт", че през януари е внесла промени в Наказателния кодекс в правната комисия на предишното Народно събрание и разчита на подкрепата на вътрешния министър, за да бъдат те придвижени по-бързо.

В мрежата Красимира Иванова - майката на Паоло пък написа:

Надявам се българското правосъдие да изпълни функцията си и да раздаде правосъдие. Надявам се да покаже, че е независимо от финансови и групови влияния и е базирано на дълбоки морални устои.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44