Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Ловеч се обучават да работят с деца със специални образователни потребности

Снимка: БГНЕС

Ресурсният център в Ловеч организира обучение за родители и учители на деца със специални образователни потребности по проект на Българската асоциация по семейно планиране.

Директорът на ресурсния център Моника Дончева каза, че предстои обучение и на учители, които работят с младежи с увреждания:

Да са адекватни по въпросите за здравното образование и превенция на сексуални посегателства и насилие при младежи с увреждания.

България е една от 12-те страни, които са включени в проекта на Международната асоциация по семейно планиране - обясни Ралица Сгалевска и уточни:

Представяме различни методи за работа с млади хора, със специални образователни потребности, които да им повишат знанията в областта на здравето. Да ги предпазим от сексуални посегателства.

Сгалевска допълни, че у нас официално оповестените случаи за сексуално насилие над младежи с увреждания са твърде малко, но реалността е друга:

Защото такива случаи доста трудно се идентифицират и се разпознават. Това е един от проблемите, които, като работим със специалисти, става ясно, че персоналът не знае като има такъв случай, както и как точно да го разпознае.

 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44