Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

РЗИ - Пазарджик получи защитни облекла при евентуален случай на ебола

Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Пазарджик получи защитните облекла за медицинския персонал при евентуален случай на пациент, заразен с ебола.

Част от костюмите ще бъдат предоставени на инфекциозното отделение към Многопрофилната болница в Пазарджик и на Центъра за спешна помощ.

Според доц. д-р Димитър Вучев от Клиниката по инфекциозни болести при Университетската болница "Св. Георги " в Пловдив вероятността в България да пламне епидемия от ебола е нулева. Той препоръча да не се всява излишна паника сред населението и посочи, че грипната епидемия има далеч по-голям потенциал да се превърне в пандемия, отколкото заболяването ебола. Специалистът припомни, че за първи път опасното заболяване е регистрирано през 1976-а година и тогава смъртността от него е била около 90 процента. Сега, въпреки че броят на заболелите е много по-голям, смъртността е около 50 на сто. Въпреки това препоръката е при възможност да се отложат пътуванията до Централна Африка.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44