Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Модернизираха МБАЛ “Проф. д-р Асен Шопов” в Златоград по проект на ОП "Регионално развитие"

ПЕТ-скенер
Снимка: http://www.alzimaging.com

С два милиона лева модернизираха Многопрофилната болница за активно лечение “Проф. д-р Асен Шопов” в Златоград по проект на Оперативна програма „Регионално развитие“. В рамките на проекта са доставени 65 апарата и специализирано медицинско оборудване за осигуряване на висококачествена диагностика, лечение и долекуване за всичките пет отделения.

С реализирането на проекта болницата в Златоград е най-добре оборудваната общинска болница в региона и в рамките на България, каза депутатът д-р Даниела Дариткова: "Най-голямата радост на всички е закупеният 16-срезов скенер, който е изключително модерен в областта си и много полезен за лечебното заведение. Почти изцяло оборудвана с нови апарати е клиничната лаборатория. Във всички отделения има нова апаратура, която ще бъде полезна за съвременната и по-добра диагностика и лечение на пациентите на болницата".

Кметът Мирослав Янчев: "Преди няколко минути ние открихме съвсем ново оборудване, което беше доставено по Оперативна програма "Регионално развитие" на стойност милион 460 хиляди лева, а ремонтът, който беше извършен там, където се доставя оборудването в помещението в болницата, беше на стойност 400 хиляди лева. Всяко едно отделение вече разполага с всички необходими оборудвания, които са специализирани и с това си мисля, че ще подобрим изключително много качеството на диагностиката, на здравеопазването в община Златоград".

Проектът е изключително ценен за общината, коментират златоградчани: "И не само за нашата, защото тази болница обслужва още две общини, а именно община Неделино и община Кирково. Изключително сме благодарни на предишното правителство, на местната власт, на ръководството на болницата, на госпожа доктор Даниела Дариткова, с чиято помощ и съдействие успяхме да се преборим за този проект и сега берем неговите плодове. Една от най-модерните техники е в тази болница".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44