Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лавров обвини Запада, че цели "смяна на режима" в Русия чрез международните санкции

| обновено на 22.11.14 в 11:45
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Целта на западните санкции е смяна на режима в Русия. Това заяви руският министър на външните работи Сергей Лавров по време на заседание на Съвета за външна политика и отбрана.

По думите на Лавров публични личности на Запад открито твърдят, че е необходимо да се наложат такива санкции на Русия, които да разрушат икономиката и да засилят народните протести. Целта на този подход е не само да принуди Русия да промени своята политика, но и да се стигне до смяна на режима, посочи Лавров. Според него санкциите са навредили не само на Русия, но и на страните, които са ги въвели, а да се говори за някаква изолация на Русия изобщо не е сериозно. Тези действия, смята Лавров, разрушават системата на международните икономически отношения и самите принципи, на които те се изграждат.

Руският първи дипломат обвини западните страни, че като са подкрепили екстремистите в Украйна са пренебрегнали собствените си демократични принципи.

Същевременно Сергей Лавров заяви, че никой в Русия няма намерение да се отказва от сътрудничеството с Европа, но предупреди, че бизнес отношенията никога няма да бъдат както преди.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44