Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В град Кермен продължава отводняване на обектите

Снимка: БГНЕС

В град Кермен продължава отводняване на обектите, наводнени от традиционно високите подпочвени води в селището. Заради падналите дъждове в последните дни, в градчето беше обявено бедствено положение. От дъждовете пострада и сливенското село Раково. 

Началникът на Общинския отдел за управление при кризи Снежана Кънева обясни, че в двете населени места не става въпрос за бедствено положение, като необходимост от спасяване на хора или липса на ток и вода, а за неотложни мерки по овладяване на ситуацията и провеждане на аварийно-възстановителни работи. 30 литра на квадратен метър е падналият дъжд в сливенско, но районът на Кермен е с високи подпочвени води и валежите винаги водят до критична ситуация. Наводнени са училищният двор, търговски обекти, улици, частни имоти. Затлачени от опадали листа са отводнителни съоръжения, канавки и водостоци. Екипи на пожарната са предприели незабавни действия по отводняването на град Кермен и на село Раково, където вече е възстановено прекъснато водоподаване в източния край на селото. Аварията причинили излезлите от речното корито води на Луда Камчия, които наводнили близки имоти и скъсали главен водопровод по пътя Нейково-Раково.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44