Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Защитници на свободата на словото проведоха митинг в Москва

Снимка: Васко Михайлов

В Москва се проведе митинг в защита на свободата на словото. Няколкостотин души се събраха на "Триумфалния площад" с искане да бъде прекратен натискът върху дейността на журналистите и обвиниха властта, че използва федералните канали за лъжлива пропаганда и насаждане на омраза към братския украински народ.

В Русия са останали едва четири относително независими средства за масова информация - по едно радио, вестник, телевизия и списание, заяви лидерът движението "За смяна на властта" Марк Галперин:

Постепенно всеки месец, крачка по крачка, свободата на словото бива потъпквана и днес ние се страхуваме дори да произнесем такива думи като революция и въстание, защото това се смята за екстремизъм.

Митингът завърши с приемането на резолюция с искане да бъдат отменени всички приети напоследък закони, които ограничават свободата на словото. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44