Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Ябълково настояват за ремонт на осветлението на главния път

Снимка: БГНЕС

Жителите на кюстендилското село Ябълково настояват да бъдат ремонтирани уличните лампи на пътя от селото до областния град. Искането им идва след поредния фатален инцидент с велосипедист.
49-годишният Богомил Николов загинал е бил блъснат от лек автомобил „Фолксваген Пасат", управляван от 28-годишен младеж. Починалият мъж преди двадесет дни е претърпял тежка операция в "Пирогов". Образувано е досъдъбно прозиводство, което ще изясни причините за произшествието. 
Неработещите улични лампи в участъка до Кюстендил създава предпоставки за произшествия и инциденти с пешеходци, велосипедисти, преминаващи. На това място често изскачат и животни на пътя - пуснати да се разхождат коне от ромския квартал "Изток" или крави от стадата и ферми наблизо, казват водачи, пътуващи често по пътя Кюстендил-София.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44