Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Русенски Лом заля село Красен заради скъсана дига

Снимка: Ася Пенчева
Скъсана дига на река Русенски Лом, предизвика наводнение в село Красен. За ситуацията и щетите кметът на селото Йорданка Чурова съобщи:

Имаме скъсани диги, имаме залети земеделски земи, имаме вода долу на площада. От вчера в центъра започна да се пълни площадът. Следобед се скъса дигата. Напълниха се тука 80 декара земеделска земя. Докато се пълнеше нивата, водата се дръпна от площада и след това само за два часа пак се напълни. Селскостопански постойки има залети. Чакаме вече да започне да спада нивото. Информацията е, че не са изпускат язовири и че е от дъждовната вода. Сега ги помолих - който е убеден, че е така, да дойде и да обясни на хората, защото аз не мога да им обясня, че толкова много вода идва от дъжда, който валя преди четири дни.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44