Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сънародниците ни в Босилеград търсят средства за издаването на печатното издание на общността

Босилеград

Сънародниците ни в Босилеград, Сърбия, имат нужда от средства, за да продължи издаването на печатното издание на общността, съобщават от Културно-информационния център там.

Изданието, което излиза повече от 10 години, се печата в Ниш с тираж 800 броя. На реповете в Сърбия струва 100 динара, което е към 2 лева. Рекапитулацията сочи, че всеки екземпляр излиза към 1 евро на издателите, уточни главният счетоводител на Центъра поетът Радко Стоенчов. Той не скри, че имат финансови трудности по обезпечаването на бюлетина и се разчита на спонсорства.

Адвокатската колегия в Кюстендил ги подпомага със 100 лева по отпечатването на всеки брой, срещу което взимат по 50 броя за безплатно разпространение сред своите членове. Това обаче е недостатъчно. Според адвокатите от Кюстендил, редно е Общината да отпуска една твърда сума за подпомагане на изданието, каза Анани Константинов, който е лидер на тукашното дружество "Свети Свети Кирил и Методий" и е в ръководството на колегията. Въпросът обаче още не е обсъждан от администрацията и от Общинския съвет.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44