Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЕК изпрати на България последни предупреждения по четири открити по-рано наказателни процедури

| обновено на 26.11.14 в 14:08

Европейската комисия изпрати на България последни предупреждения по четири открити по-рано наказателни процедури. Те са свързани с пътната безопасност, енергийната ефективност, замърсяването на въздуха и управлението на въздушното движение. 

България е една от страните, които не обменят информация за нарушенията на правилата за движението по пътищата с останалите държави в ЕС. Този обмен е задължителен и засяга прояви като шофирането с превишена скорост или в нетрезво състояние. Съответната директива позволява водачите да бъдат идентифицирани и подвеждани под отговорност там, където са извършвали нарушенията.

Втората процедура, която днес беше придвижена на следващ етап, е свързана с изискванията за енергийната ефективност. Според тях до 2020-а година всяка страна трябва да постигне определени икономии чрез целенасочени политики за енергийна ефективност в домакинствата, промишлеността и транспорта. България не е представила информация какво е предприела в тази посока.

Нивата на серен диоксид в околната среда са третата процедура, по която получаваме последно предупреждение. Комисията настоява България да намали излагането на гражданите на този риск, който е особено висок в източната част на страната.

Последната наказателна процедура е заради неприлагане на правилата за санкции за авиокомпании, които нарушават европейските норми за управление на въздушното движение.

И по четирите случая страната ни има двумесечен срок за реакция. Иначе рискува дела в Европейския съд.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44