Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БЕХ смени изпълнителния директор на НЕК

Няколко кадрови промени в енергетиката направи Българският енергиен холдинг. Освободен е изпълнителният директор на Националната електрическа компания Екатерина Истаткова. Кадрови промени има също в Електроенергийния системен оператор, ини Марица-изток" и ТЕЦ "Марица-изток" 2.

Екатерина Истаткова оглави НЕК през февруари тази година. Сега тя ще бъде заменена с Петър Илиев, който работи в електрическата компания от около десетина години.

Петър Илиев беше освободен от Екатерина Истаткова по време на кабинета "Орешарски". И още от Съвета на директорите на "Мини Марица-изток" са освободени Георги Христозов и Георги Златев. През август тази година служебният министър на енергетиката Васил Щонов освободи Христозов от Борда на директорите на Българския енергиен холдинг. Георги Златев е изпълнителен директор на "Мини Марица-изток" от януари тази година. Преди това беше директор на "Брикел".

На местата на Христозов и Златев в "Мини Марица-изток" влизат Диан Червенкондев и Николай Диков. Червенкондев беше депутат от ГЕРБ в 41-вото Народно събрание, председател на комисията за проверка на проекта АЕЦ "Белене". Андон Андонов, депутат в предишното Народно събрание, запазва позицията си в Борда на директорите на "Мини Марица-изток". Извършени са промени и в състава на Управителния съвет на електроенергийния системен оператор. В новия екип влизат Иван Йотов, освободен от поста изпълнителен директор през лятото на миналата година, Димитър Вълчанов и Милко Милков. В държавната ТЕЦ "Марица-изток" 2 за член на Съвета на директорите е избран Деян Димитров, който заменя Михаил Митков.

Промените в ръководствата на държавните дружества целят подобряване на тяхното управление и стабилизиране на финансовото им състояние, посочват от Българския енергиен холдинг.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44