Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За 241 милиона лева са одобрените проекти в Ловешка област за 2007-2013-а година

Снимка: БГНЕС
Одобрените проекти в Ловешка област за периода 2007-2013-а година са за 241 милиона лева. Най-мащабните и с най-голямо финансиране са тези по оперативните програми за "Околна среда" и за "Регионално развитие". Част от тях са представени и в документална изложба.

За този период в Ловешка област са одобрени 204 проекта, от които 116 са напълно приключили, а 68 са в процес на изпълнение.

Безвъзмездното европейско финансиране е близо 219 милиона лева. До този момент са разплатени 57 процента от предвидените средства, съобщи експертът от Областния информационен център Росица Кривирадева.

Най-много проекти има по оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" и то от гледна точка на това, че тя е най-широкоспектърната програма, т.е. там най-много видове бенефициенти могат да кандидатстват - както общини, неправителствени организации, така и фирми и училища.

С откритата изложба "Стъпки по пътя към периода 2014 - 2020-а година", Областният информационен център в Ловеч показа добри практики от реализирани вече проекти.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44