Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министър Танев се обяви за по-малко университети

Тодор Танев
Снимка: БГНЕС

Министърът на образованието Тодор Танев се обяви за промени в Закона за образованието, с които тяснопрофилираните висши училища да не се наричат университети. 

Не е възможно всички да бъдат университети. Няма го никъде по света и неточността в дефиницията води и до по-големи претенции за държавно субсидиране. Този хаос беше доста добре използван до този момент от редица печатарници на дипломи. Цялата работа е, че има различни видове висши учебни заведения. Не е възможно да има университет по едно нещо, който има и няколко катедри, които зорлем вървят по някакъв начин, за да има малко шарения.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44