Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ВМРО организира шествие по повод 95-та годишнина от подписването на Ньойския договор

ВМРО организира шествие "Български марш" в София по повод 95-тата годишнина от подписването на Ньойския договор. Структурите на ВМРО в цялата страна днес организираха мероприятия във връзка с трагичната дата. 

По традиция шествието се организира всяка година по повод годишнината от подписването на Ньойския договор през 1919-а година, който откъсва изконни български територии от пределите на страната. Част от присъстващите споделиха: 

Защо участвате в това шествие?

Защото то е против Ньойския договор, да изразим несъгласието си от Ньойския договор, от който, съответно, България е много ощетена.

Аз съм тук, защото България още не е обединена след тия 95 години.

Шествието тръгна от паметника "1300 години България" в градинката пред НДК с маршрут бул."Патриарх Евтимий", ул."Георги Стойков Раковски", къщата на поета Пейо Яворов, където традиционно се поднасят цветя, къщата на Иван Вазов и край Паметника на Незнайния воин.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44