Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Европейската комисия одобри нов проектобюджет за 2015-а година

Европейската комисия днес одобри нов проектобюджет за 2015-а година, който ще бъде обект на нови преговори със Съвета и Парламента, след като те не успяха да постигнат съгласие по предишния вариант.

Новият предвижда увеличение с 1,8 процента спрямо тази година на ангажиментите, които поема Комисията, и с 0,7 на сто – на плащанията. Предложението е компромисно между исканията на страните-членки и Европейския парламент. Преговорите с тях ще се водят и за отпускане на допълнителни средства, които да покрият недостига за тази година. Заради него Комисията не може да изплати разходите на страните-членки по линия на кохезионната политика, както и за научни изследвания, иновации, образование и подкрепа на малкия и средния бизнес.

Заместник-председателят на Европейската комисия и комисар по бюджета Кристалина Георгиева очаква новите преговори да започнат още в началото на следващата седмица и да доведат до споразумение. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44