Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Още 13 души и пет организации с европейски санкции заради сепаратистки действия в Украйна

Нови 13 лица и пет организации влизат в европейския списък за персонални санкции заради сепаратистки действия на територията на Украйна. Те ще бъдат обект на забрана за пътуване и замразяване на активите им в Европейския съюз.

Така общият брой на санкционираните достига 132, а на организации и фирми – 28, съобщават от Съвета на Европейския съюз.

Днешното му решение е одобрено с писмена процедура и предвижда списъкът с новите имена да бъде публикуван в официалния вестник на Евросъюза утре и да влезе в сила веднага.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44