Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В пазарджишкия окръжен съд продължава делото по мярката на задържаните при мащабната акция на ДАНС

| обновено на 28.11.14 в 20:36
Окръжният съд в Пазарджик

Продължава делото за мярката за неотклонение на задържаните при акцията на ДАНС 7 души, сред които и мюсюлманския и ромски водач Ахмед Муса Ахмед. Държавното обвинение поиска постоянен арест на седмината, обвинени в разпространяването на  идеите на "Ислямска държава" и пропагандиране на война.

Пред пазарджишкия окръжен съд има близки и привърженици на Ахмед Муса Ахмед, но обстановката е спокойна. Районът е със засилено полицейско присъствие. Очертава се нощно дело, каза съдия Ирина Джунева, която председателства заседанието. Прокуратурата настоява Ахмед да остане в ареста, тъй като той може да се укрие или да повлияе върху събирането на допълнителните доказателства в хода на досъдебното разследване. Срещу него е повдигнато обвинение за проповядването на антидемократична идеология, както и за сформирането на група с цел извършване на престъпления против републиката.

В съдебната зала ще влязат и останалите задържани Ангел Симов, Стефан Александров, Светослав Манчев, Ержан Смаил, Стефан Димитров и единствената жена в групата Александрина Ангелова. Всички те обвинени в пропаганда за война. Наблюдаващ прокурор е Недялка Попова, прокурорът, който повдигна обвиненията на 13-те имами, сред които бе и единственият с получена ефективна присъда от това дело Ахмед Муса Ахмед.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44