Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

М. Миков: Бюджетът за 2015-а година ще бъде бюджет на затягане на коланите

Снимка: БГНЕС

В Плевен лидерът на БСП Михаил Миков коментира, че финансовият план за 2015-а година ще бъде бюджет на затягане на коланите и на затвърждаване на бедността:

Очевидно се очертава бюджет на бедността и безработицата. На затвърждаване на бедността, но към това се прибавя един огромен външен дълг, какъвто България не познава последните 15 години. Дълг, който ще плащат, при тази данъчна система, след като не беше прието прогресивното облагане, основната си част, ще го плащат по-бедните български граждани. А той ще бъде бюджет на затягане на коланите, бюджет на същото функциониране на системите и в това няма особени реформи. И това беше потвърдено от актуализацията. Не можеш преди една седмица да си направил актуализация в една посока, където поощряваш ниските приходи и несъбирането на приходите. В същото време, след една седмица, да направиш реформа. Иначе ще се говори много за реформа, а пък хората знаете, тая дума вече като я чуят и спират телевизора. 

В Плевен Михаил Миков участва в среща с председателите на общинските и областните партийни структури  от областите в Северозападна и Централна Северна България.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44