Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

1,8 млрд. лева е бюджетният дефицит в края на октомври

Снимка: Архив

Близо милиард и 800 милиона лева достигна бюджетният дефицит към края на октомври, отчитат от Министерството на финансите. Още миналия месец недостигът в хазната надмина прогнозите за цялата година преди актуализацията на бюджета. Данните за октомври потвърждават, че събирането на акцизите остава на миналогодишното ниво, а в хазната са постъпили малко над 100 млн. лева повече от ДДС спрямо същия период на миналата година. Въпреки че при повечето данъци има минимално подобрение, при съпоставка с октомври миналата година, разходите са повече с милиард и половина лева.

Фискалният резерв към края на октомври е 8,7 млрд. лева.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44