Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обществен форум ще решава за какво ще се използва бившата казарма в Ловеч

Снимка: Община Ловеч

В Ловеч обществен форум ще решава за какво ще се използва бившата казарма в града. По-голямата част от собствеността й беше прехвърлена, в края на юли, от Министерството на отбраната на община Ловеч.

Кметът на Ловеч Минчо Казанджиев вече е назначил работна група, която трябва да изготви концепция за благоустрояването и развитието на територията на бившата казарма.

Според Казанджиев ще бъде направено и допитване до жителите на Ловеч, за какво да се използват терените и сградите на военното поделение:

При всички случаи, няма да бъде търговски помещения, магазини и т.н. Най-добре е районът там да бъде парк със спортни терени, алеи за разходка, част от сградите и районът около сградите да бъде превърнат като музей на военното дело в Ловеч. Може част от музеите да бъдат прехвърлени там, а има предложение, да се види, в какво състояние е салонът, в който е прожектирано кино. Дали ще има интерес, наистина да има кино.

Минчо Казанджиев допълни, че община Ловеч ще внесе искане до Министерския съвет да получи и собствеността на останалата част от казармата, която все още се използва от топографския отдел на Министерството на отбраната


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44