Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

6-годишно дете с алкохолна интоксикация е спасено в МБАЛ Бургас

6-годишно дете с алкохолна интоксикация е спасено от лекарите в Спешното отделение на Бургаската многопрофилна болница. Момиченцето е докарано в лечебното заведение вчера следобед от неговите родители.

Детето е постъпило в болницата в безсъзнание. Баща му го донесъл на ръце и, по думите му, то е изпило около 200 гр. водка без родителите му да го видят. Започнало да говори несвързано и да се държи неадекватно. Момиченцето беше в предкоматозно състояние, обясни дежурният лекар, който го е приел д-р Димче Миладиновски: "Сложихме го под кислород. Сложихме венозни пътища, обливки и след това го хоспитализирахме в отделение по реанимация и анестезиология".

Острото отравяне с алкохол е много опасно, особено при малките деца, защото настъпват необратими мозъчни увреждания. От голямо значение била и бързата реакция на родителите, допълни лекарят. "Всяка една минутка е от значение, защото може да се засегне центъра за дишане и детето може да почине от дихателна недостатъчност. Също така, този алкохол може да допринесе до тежка чернодробна и бъбречна недостатъчност.

В момента състоянието на детето се подобрява и то вече е изведено от реанимация, но остава под наблюдение в детското отделение на бургаската болница.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44