Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Незаконна сеч на дърва е установена в търговищката община Антоново

Снимка: БТА

Незаконна сеч на над 120 кубика дърва и други нарушения са установени при проверка на горски територии, собственост на търговищката община Антоново. От Изпълнителната агенция по горите уточняват, че общинското предприятие "Тузлушка гора" стопанисва 35 хиляди декара земи. При инспекцията е установено, че изпълняващият длъжността управител на дружеството не притежава необходимото по Закона за горите лесовъдско образование. Нарушения са открити както по документацията, така и при изсичането на горски площи. Липсва маркировка на отсечените дървета, засечени са неправилно издадени и с невярно съдържание превозни билети.

След установените нарушения е разпоредено да се преустанови издаването на позволителни за сеч до назначаването на отговарящ на законовите изисквания управител на предприятието "Тузлушка гора" в Антоново.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44