Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ще продължи изпълнението на проекта за подмяна на ВиК мрежата в Търговище

Изпълнението на проекта за подмяна на водоснабдителната и канализационната мрежа в Търговище ще продължи въпреки неразбирателствата между проектанти, строители и управляващия орган. Това стана ясно на работна среща в общинската администрация. Общата инвестиция надхвърля 17 милиона лева, осигурени от Оперативна програма „Околна среда“.

Милко Милков от фирмата изпълнител съобщи, че строително-монтажните работи ще продължат в очакване на нови проектни решения, които заради административни неуредици възпрепятстват заплащането на свършената работа. Непрекъснатите промени довеждат и до парадоксални случаи, каза заместник-кметът Диян Дечев:

Това са изключително задължителни дейности, които също трябва да бъдат проведени, защото не може от едната страна на улицата абонатите на ВиК да бъдат свързани, а от другата да ги няма в проекта, да няма финансиране и да пуснем дясната страна, а на живеещите от лявата да кажем, вие ще чакате когато ви дойде времето".

От общинското ръководство в Търговище съобщиха, че до момента са изпълнени близо 90% от заложените в проекта дейности, за които фирмата е получила едва 20% от финансирането. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44