Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

2% спад на безработицата през октомври във Велико Търново

Над 3500 са безработните, регистрирани в Бюрото по труда във Велико Търново. Равнището на безработицата в района е под средното за страната

От Бюрото по труда, в чийто обхват са три общини - Велико Търново, Елена и Златарица, регистрират 2% спад на безработицата през октомври, каза неговият директор Обрешко Нечев.
В сравнение с месец октомври 2013 година се наблюдава спад с 356 души или това е 9,1 %. Равнището на безработица за Дирекция "Бюро по труда"-Велико Търново е 7,4% . Имаме спад с 0,1 пункта спрямо месец септември. То е с 3,3 пункта под това за страната.
Сред регистрираните над 3500 безработни 45% са без квалификация. Близо 37 на сто са на повече от 50 години, а 55%  са жени. За едно работно място се конкурират 8 души.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44