Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Росен Плевнелиев ще открие президентската инициатива "Младежка визия за развитие на България" в Плевен

Снимка: БГНЕС

Медицинският университет в Плевен е домакин на третото издание на президентската инициатива "Младежка визия за развитие на България". Срещата, в която ще участват 120 студенти от цялата страна, ще бъде открита от президента Росен Плевнелиев.

Темата на дискусията в Плевен е "Европейският и евроатлантическият избор на България и пътят й на развитие, в резултат на този избор". По време на събитието, участниците ще разговарят, организирани в девет секции, със секретарите на държавния глава по важни обществени въпроси. 120-те абсолвенти от цялата страна са избрани по определени критерии, включващи висок успех и постижения в областта на науката. Според ректора на Медицинския университет в Плевен, проф. Славчо Томов, домакинстването на такъв форум е напълно заслужено:

Аз смятам, че това не е случайно, защото висшето училище през последните години от своето развитие залага изключително много на иновациите, на иновациите в обучението и в научно-изследователската дейност. Ключовата дума за избора, която допускам, че е надделяла, това е иновации.

Държавният глава ще разгледа учебната база на висшето училище и ще се запознае с бъдещите идеи за развитие. Създаването на център за 3D обучение на студентите и разкриването на нов факултет по фармация.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44