Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сняг затрудни движението в някои райони на страната

Снимка: Георги Корнейков, БНР

Опасна за движение бе цялата пътна мрежа в Силистренска област в сутрешните часове.

Около 9.00 часа шофьори сигнализираха, че по пътя Силистра-Русе, в участъка между Тутракан и Русенското село Бръшлен, много автомобили са били принудени да спират и да чакат пътят да бъде опесъчен. Заради заледената настилка ТИР се е преобърнал в нивата малко след Тутракан.

От Областното пътно управление съобщиха, че през цялата нощ пет машини са опесъчавали основните пътни артерии. По техни данни, главните пътища за Русе, Добрич и Шумен са опесъчени и движението е нормализирано. Температурите в района са между минус 2 и нула градуса. Продължава да вали сняг. Водачите трябва да пътуват с повишено внимание.

Слаб снят вали в Добрич, Генерал Тошево и Балчик. Част от пътищата в областта са заледени и се обработват от машини на "Пътно управление".

Втори ден на пътя Добрич - Генерал Тошево остава аварирал руски ТИР с 25 тона домати. Движението там става в едното платно. За тежкотоварните автомобили е осигурен обходен маршрут, обозначен с табели.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44