Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България ще излезе с официална позиция за "Южен поток", след като Русия обяви официалното си становище

България ще излезе с официална позиция за спирането на проекта "Южен поток", след като и Русия обяви официалното становище по този въпрос. Така вицепремиерът Меглена Кунева и министърът на икономиката Божидар Лукарски коментираха думите на президента Владимир Путин, че Русия се отказва от проекта.

Нещата са абсолютно ясни. Най-напред се чака официална позиция от руската страна. Такава знаете, че няма, така че няма какво да се коментира официално и от българската страна. А иначе по същество България е за това да има икономически изгоден проект и спазване на европейското законодателство, каза Кунева.

Все още няма официално постъпило такова становище от руска страна. Ние искаме да изчакаме официалната позиция и тогава да коментираме. За "Южен поток" становището на министерството е било, не че няма интерес, а че не отговаря на европейските изисквания, което е по-различно. За мен проектът не е затворен, докато не видим становището на руската страна, обясни Лукарски.

Меглена Кунева и Божидар Лукарски участваха в конференция за споразумението за трансатлантическо партньорство за търговия и инвестиции между ЕС и САЩ.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44