Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ураганен вятър, студ и лед са блокирали част от руската Амурска област

Снимка: ЕПА/БГНЕС

В 11 района на руската Амурска област е въведено извънредно положение заради сложните метеорологични условия.

Мощният циклон, който бушува от няколко дни, на практика е засегнал почти цялата територия на руския Далечен Изток. Неговият център е над Сахалин и Хабаровския край. На много места са отменени учебните занятия и са спрени междуградските автобуси. По пътищата десетки леки коли са затрупани от сняг, като за тяхното освобождаване от зимния капан ще бъде използвана и тежка военна техника.

Силният вятър, който на места достига скорост над 100 км в час, е прекъснал далекопроводи и е оставил без ток десетки населени места.

Извънредните служби предупреждават хората да не излизат навън без необходимост, а медицинските учреждения са организирали допълнителни екипи, които са в постоянна готовност да оказват помощ.

Прогнозите са за постепенно стихване на ураганния вятър, но температурите ще се понижат, като например в Якутия те ще паднат до минус 47 градуса.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44