Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

35 селища във Видин са без ток

Снимка: ЧЕЗ

Без ток са повече от 35 населени места в област Видин, включително цели общини и общински центрове. Заради продължаващо заледяване не могат да бъдат отстранени авариите по електропровода, който захранва подстанцията в Белоградчик. В 15 селища  от общината от три дни няма ток. Затворени са училищата в Белоградчик и Рабиша. Освен без ток някои от селищата в областта са и без вода. Не работят 18 помпени станции, които захранват 43 населени места, съобщи началникът на областно управление "Пожарна безопасност и защита на населението" Станислав Генчев.

Все още в напорните резервоари има вода, която вероятно ще бъде изчерпана в близкото денонощие. Създадена е организация за приоритетно възстановяване на електрозахранването на тези помпени станции.

Очаква се  бедствено положение да бъде обявено в общините Грамада, Буново и Ружинци, където също има проблеми с електроснабдяването. Поне още седмица ще е нужно да бъде възстановено изцяло електрозахранването в областта, съобщиха от електроразпределителното дружество на заседание на областния кризисен щаб във Видин. Над 20 600 домакинства в област Видин са без ток, заради аварии в електропренонаста мержа, причинени от заледяване. В Белоградчик, където от вчера е обявено бедствано положение, вече пристигна министърт на енерегетиката Теменужка Петкова.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44