Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Путин: Русия сама никога няма да тръгне по пътя на студената война и самоизолацията

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Събитията в Украйна, отношенията със Запада и вътрешните проблеми на Русия са основните теми в тазгодишното послание на руският президент Владимир Путин, което той произнесе към руския парламент. Още в самото начало на своето послание Владимир Путин засегна темата  за Украйна, като нарече историческо присъединяването на Крим и Севастопол. Руският президент посочи, че всеки народ има суверенно право на собствен път и Русия винаги е уважавала това, но същевременно осъди преврата в Киев и посочи, че това  решение на Русия напълно се е потвърдило от последвалите трагични събития в Югоизточната част на Украйна. Коментирайки санкциите, Владимир Путин заяви, че те са вредни за всички, особено за тези, които ги въведоха:

Санкциите не са просто нервна реакция от страна на САЩ и техните съюзници спрямо руската позиция за събитията в Украйна и дори не са свързани с присъединяването на Крим. Даже всички тези събития и да не се бяха се случили, Западът щеше да измисли друг повод за възпиране на нарастващите възможности на Русия, подчерта Владимир Путин. По думите му да се говори с Русия от позицията на силата е безсмислено, дори когато сега страната е изправена пред определени трудности. Русия сама никога няма да тръгне по пътя на студената война и самоизолацията, търсейки външни врагове, каза още Путин. Според него Русия ще продължи да търси равноправно партньорство с всички страни, включително с ЕС и САЩ.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44