Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Москов: Всеки ден нападат лекари от Спешна помощ

Петър Москов
Снимка: БГНЕС

Министърът на здравеопазването Петър Москов алармира, че всеки ден в страната има нападение над лекари от спешната медицинска помощ. Той призова местните общности и местната власт да поемат своята отговорност, за да не се допускат повече подобни инциденти:

От началото на тази година, 2014-а, нападенията, регистрирани в полицията от екипи на Спешна помощ, са 225. 175 от тези 225 нападения са направени от специфични общности, които ние наричаме циганските махали на градовете. Не може на ден по един от моите екипи да бъде нападан. И това не е въпрос дали след това полицията ще залови нападателите и ще ги накаже. А е свързан с отговорност на общността. Особено в тези специфични рискови места, трябва да има отговорни хора, от самата общност. Каквото и да пише в закона, в крайна сметка никой на никого не е длъжен.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44