Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Възстановено е електрозахранването в Белоградчик

Усложнява се ситуацията с прекъснатото електроснабдяване

| обновено на 04.12.14 в 18:22
Снимка: ЧЕЗ

В Белоградчик днес се проведе заседание на кризисен щаб във връзка с усложнената зимна обстановка, в което участва и министърът на енергетиката Теменужка Петкова. Обстановката в района постепенно се нормализира. В община Белоградчик 15 села са без ток повече от три дни. В общинския център късно следобед електрозахранването е възстановено.

Добрата новина е, че няма бедстващи хора. Проблемът с водоподаването в община Грамада вече е решен и там вече има вода, има ток и в град Кула. Друг основен проблем бе липсата на ток на ГКПП "Връшка чука". Там  се обработват преминаващите автомобили като се  използва агрегат, но агрегатът останал без гориво, вече е решен проблемът, има доставено гориво на място и работата е нормална. 

Министър Петкова заяви, че един от основните проблеми при аварирали участъци е паднала решетка и стълб на труднодостъпно място. Вече са осигурени стълб и такава решетка и с високопроходима техника пътуват към това труднодостъпно място в района на Белоградчик. 

Като "критична" определи обстановката в област Видин заместник-главният секретар на МВР Георги Костов.Според него, всички институции са предприели адекватни мерки. 
Аз считам, че г-н Момчил Станков е реагирал адекватно и са раздадени необходимите задачи.
Утре ще стане ясно дали бедствено положение ще бъде обявено и в община Руженци, каза кметът Венцислав Ванков. Той е получил уверение от областния управител на Видин Момчил Станков , че още тази вечер ще бъде доставен нов агрегат за дома за възрастни хора в Дреновец, които са без отопление. В бедствено положение са общините Димово и Грамада.

По-рано днес от ЧЕЗ съобщиха за "Хоризонт", че ситуацията с прекъснатото електрозахранване в Белоградчик е била усложнена поради повреда в подстанция на електроенергийния системен оператор. За абонатите е осигурено алтернативно захранване, което обаче не е сигурно. Повече от 25 хиляди души в областите Видин и Монтана в момента са с прекъснато електричество, обясни Борислава Луканова от ЧЕЗ:

Най-сериозно остава положението в община Белоградчик без електрозахранване. В момента там са 3 650 клиенти на ЧЕЗ. Положението е доста сериозно.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44