Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пет деца от Ловеч са в болница със съмнение за хранително отравяне

Снимка: БГНЕС

Пет деца от ловешкото основно училище „Васил Левски“ са настанени в  болница със съмнение за хранително отравяне. Те са приети с висока температура, повръщане и разстройство. В момента са в добро състояние. Столът, в който са се хранили, е затворен до изясняване на причините и резултатите от направените изследвания.

От Районната здравна инспекция в Ловеч съобщиха, че освен петте деца, настанени в болница, има и други с подобни симптоми, но те се лекуват в къщи. Изпълняващият длъжността директор на ловешката болница д-р Донка Минкова съобщи, че все още се чакат резултатите от изследванията  на децата, които са в четвърти и пети клас.
Първите две деца са приети миналата вечер в детско отделение, след това са преведени в инфекциозно отделение. Другите три деца са приети тази нощ в инфекциозно отделение директно.
Марияна Докторова от Областната дирекция по безопасност на храните в Ловеч потвърди, че децата са консумирали една и съща храна на 2-ри декември на обяд в стола на училището. Храната е била приготвена там, а пробите от нея са изпратени в акредитирана лаборатория в Габрово.
Всички суровини са запечатани. Взети са проби от пилешка супа и от кюфтета в сос фрикасе.
От РЗИ - Ловеч са взели проби и от ръцете на персонала, който е приготвил храната.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44