Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

600 млн. лева трябват за преносната мрежа на топлофикациите

Снимка: БГНЕС

600 милиона лева са необходими спешно на топлофикациите за преносната им мрежа. Мрежата има нужда от спешна реновация, за да може да продължи да съществува, а от там и централното топлоподаване. Това заяви председателят на Асоциацията на топлофикационните дружества Илия Николов пред участниците в енергиен форум:

Положението в топлофикационния бранш е критично. Не е възможно да се обслужват задълженията към "Булгаргаз", невъзможно е да се инвестира. Липсата на оборотен капитал създава твърде много излишни трудности. Ние сме изолирани от използването на европейски оперативни програми, които биха могли да създадат добри условия за подобряване и на ефективността и намаляване цените.

Николов беше категоричен, че има политически натиск върху цените на топлинната енергия.

Политическият натиск върху цените на топлинната енергия напоследък и върху електрическата енергия е твърде голям. Той не се измерва нито с аргументи, нито с компетенции, нито с някаква форма на балансиране на нашите интереси. Това продължава да нанася сериозни удари на енергийния бранш въобще.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44