Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бедствено положение e обявено за част от три сливенски села

Снимка: БГНЕС

Бедствено положение e обявено за част от сливенските села Желю войвода, Тополчане и Крушаре. В момента не се налага евакуация на хора.

Целта на общинските власти в Сливен е да предприемат спешни действия по възстановяване на щетите и овладяване на критичните ситуации. Взети са мерки да не се преминава по залетия от водите на река Тунджа път между селата Бинкос и Струпец. Водачите на училищни автобуси са предупредени да не минават оттам, полицията призова гражданите да използват обходен  маршрут. Екипи на общината са обходили наводнените села. Най-сериозни са щетите в Желю войвода, Тополчане, Крушаре, Скобелево, Бозаджи и Младово. Наводнени са приземни етажи, дворни места и пътна инфраструктура. В землищата на Селиминово, Ступец и Гавраилово под вода са прасковени градини. Кметът на Бинкос е изградил кризисен щаб за постоянно наблюдение на нивото на Тунджа. Със спирането на валежите ще се предприемат мерки за почистване на затлачените с шума отводнителни канали.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44