Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Всички празнични инициативи за Коледа и Нова година в Благоевград са посветени в помощ на 18-годишно момче

Всички празнични инициативи за Коледа и Нова година в Благоевград са посветени на благотворителна кауза в помощ на 18-годишно момче, приковано на легло след претърпян инцидент.

Най-голямата мечта на Михаил Николов, възпитаник на Националната хуманитарна гимназия "Св. Св. Кирил и Методий", е да отиде на абитуриентския си бал без инвалидна количка. Операцията му в Германия беше вчера. Голяма част от необходимите средства за нея бяха събрани благотворително. 80 хиляди лева ще са нужни за последващото лечение и рехабилитация на момчето. Затова общината обедини всички събития от културния си календар за декември под мотото "Благоевград за Мишо". От понеделник фоайето на общината се превръща в коледна работилница. В нея децата ще изработват картички, гирлянди и играчки, които ще се продават на благотворителен коледен базар.

В каузата се включват и културните институции в града, които ще изнесат концерти и театрални постановки. Продължава и инициативата от миналата година "Коледният разказвач", в която известни личности всяка вечер четат любими приказки на малчуганите.

От 15-и до 25-и декември актьори от Кукления театър  ще четат приказки на пациентите в детското отделение на областната болница, което наскоро бе изрисувано с любими приказни герои.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44