Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министър Вучков очаква критики в мониторинга на ЕК

Веселин Вучков
Снимка: БГНЕС

Министърът на вътрешните работи Веселин Вучков очаква в мониторинговия доклад през януари да има критики заради отслабения капацитет на МВР за разследване на престъпления:

В по-предишен период това беше много сериозен акцент на реформите, който включваше и увеличаване щатът на разследващите полицаи, тоест на дознателите. Последната година и половина това сякаш не беше приоритет. Установих с изненада, че щатът на разследващите полицаи е намален с близо 400 бройки. Смятам в най-близко време да коригирам тази грешка. Защото Механизмът по отношение на МВР се интересува от това какъв е капацитетът на вътрешното министерство да провежда качествени разследвания съвместно с прокуратурата.

Вучков, който участва в съвет в Брюксел, е поискал повече солидарност и справедливост от Евросъюза за справяне с миграционния натиск. Министърът съобщи, че за последните четири месеца у нас той е нараснал с две трети спрямо същия период на миналата година.

Веселин Вучков и директорът на Европейската служба за подкрепа в областта на даването на убежище Роберт Висер подписаха нов 18-месечен план за подкрепа на България, финансиран изцяло от службата. Той ще включва експертна, техническа помощ и обучение.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44