Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ранобудните студенти" отново излязоха на протест

Снимка: Дневник

"Ранобудните студенти", които в началото на годината протестираха срещу правителството на Пламен Орешарски, отново излязоха на протест срещу, по думите им, "абсурдни" назначения в държавата. С плакати "За вас парламентът е театър, за някои театърът е живот" и "Вие имате пари, ние имаме мечти", те се събраха тази вечер пред Софийския университет "Свети Климент Охридски".  "Ранобудните студенти" искат оставките на министъра на културата Вежди Рашидов и на председателя на парламентарната комисия за култура и медии Слави Бинев.

Назначението на Слави Бинев беше знака всъщност, който ни показа отношението на новите управляващи към културата. Щом толкова лесно дадоха тази комисия, значи културата не е приоритет в техните планове.

Смятам, че цялата културна гилдия и също така аудиторията, която потребява културните продукти, твърде дълго време се е примирявала с много безумици - причината да се събудим и най-накрая да поискаме да има не само адекватно управление, но много радикални промени не само в сектора на културата, но и на медиите.

Студентите прочетоха писмо адресирано до премиера Бойко Борисов и до председателя на Парламента Цецка Цачева. Писмото на ранобудните обаче завършва с въпрос към Радан Кънев и Меглена Кунева - това ли е реформаторското ви отношение към културата?

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44